Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Fundatia EuroEd organizează gratuit, în cadrul proiectului „O sansa mai buna pe piata muncii pentru angajatii din Regiunea Nord-Estprincalificare in turism”, finantat prin POSDRU 2007 – 2013, DMI 2.3, evaluari ale competentelor profesionale dobandite pe alte cai decat cele formale.
Fundatia EuroEd organizează gratuit, în cadrul proiectului „O sansa mai buna pe piata muncii pentru angajatii din Regiunea Nord-Estprincalificare in turism”, finantat prin POSDRU 2007 – 2013, DMI 2.3, evaluari ale competentelor profesionale dobandite pe alte cai decat cele formale.
1. Fundația EuroEd Iași este autorizată ca Centrul de Evaluare şi Certificare a Competenţelor Profesionale obţinute pe alte căi decât cele formale, de catre AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICARI (ANC) pentru calificarea bucatar.
Unităti de competență:
• Comunicarea la locul de muncă
• Desfășurarea muncii în echipă
• Aprovizionarea cu materii prime şiauxiliare a locului de muncă
• Asigurarea condiților igienico-sanitare
• Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
• Prevenirea poluării mediului
• Întocmirea documentelor specifice
• Pregătirea antreurilor calde şi reci
• Pregătirea fripturilor
• Pregătirea gustărilorcalde şi reci
• Pregătirea mâncărurilor din carne
• Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase
• Pregătirea preparatelorlichide
• Prepararea dulciurilor (deserturilor)
• Prepararea fondurilor glace
• Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
• Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
• Realizarea aluaturilor de bază
• Realizarea salatelor
• Realizarea sosurilor
2. Fundația EuroEd Iași este autorizată ca Centrul de Evaluareşi Certificare a Competenţelor Profesionale obţinute pe altecăi decât cele formale, de catre AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICARI (ANC) pentru ocupatia ospătar(chelner).
Unităti de competență:
• Comunicarea interactivă la locul de muncă
• Efectuarea muncii în echipă
• Aplicarea NPM şi PSI
• Menţinerea unui mediu de muncă sigur şi curat
• Organizarea locului de muncă
• Încasarea contravalorii serviciilor oferite
• Pregătirea locului de servire pentru o nouă comandă
• Preluarea comenzilor clienţilor
• Servirea preparatelor culinare şi a băuturilor
Evaluarea competentelor profesionale in raport cu Standardele Ocupationale este un proces legal, autorizat de catre ANC si este modalitatea rapidă de certificare a competenţelor profesionale pentru persoanele care nu au calificare, dar care au dobândita ceste competenţe.Evaluarea se poate face pentru toate unităţile de competenţă din standardul ocupational.
Etape evaluare:
- Inscriere,
- Asistenta in autoevaluare,
- Evaluare (test scris/oral si probapractica),
- Eliberare certificat de competenta.
Certificatul de competenţe profesionale se eliberează persoanei declarate competente în urma procesului de evaluare a unităţilor de competenţă, acordându - i dreptul de a lucre în industria ospitalităţii. Certificatul eliberat permite dezvoltarea în carieră şi dă posibilitatea de a urma cursuri de specializare profesională în domeniul respectiv.
Certificatele eliberate persoanelor competente pentru toate unităţile de competenţă specific unei calificari au aceeaşi valoare ca certificatele de calificare cu recunoaştere naţională şi internaţională, eliberate în sistemul de formare profesională a adulţilor.
Conditii de inscriere:
-sa fiti angajat (au prioritate angajatii din domeniul turismului).
Actele necesare evaluării / certificării de competenţe:
• formular de înscriere
• copie act de identitate
• adeverinta de salariat
Înscrieri şi informaţii la sediul Fundația EuroEd Iași, Iași, str. Florilor, Nr.1C, telefon 0232/252850 / 0751166576.